- Konkurs kulinarny w Słupsku
Dnia 16 października w ramach obchodów Światowego Dnia Żywności w
Zespole Placówek Oświatowych w pracowni gastronomicznej odbył
- się konkurs kulinarny pod hasłem:
„Mocni w niemarnowaniu”. W konkursie wzięły udział 4 szkoły ze
Słupska i nasza z Damnicy. Drużyny przygotowywały ciekawe potrawy z
wykorzystaniem makaronu. Kuchennym zmaganiom młodzieży przyglądała się
komisja konkursowa pod kierunkiem Ludwiki Dąbrowskiej (uczestniczki
Masterchefa) oraz Sylwii Laskowskiej (trenerki warsztatów kulinarnych,
doradcy żywieniowego). Tylko jedna szkoła otrzymała pierwsze miejsce,
pozostałe zdobyły wyróżnienia w tym nasza. Karolina Berkieta i Aneta
Trefon pewne siebie z ogromnym zaangażowaniem wykonały sałatkę
„Gwiazdkowy raj”. Koleżankom towarzyszyli i kibicowali Damian Kirko z
Klaudią Owsianą. Pochwałom nie było końca. Cieszymy się bo po raz
pierwszy mogliśmy uczestniczyć w takim konkursie.
- Dorota Kosucho
|